Tikai 50 gadu vecumā uzzināju, ka kartupeļus cepu nepareizi! Kaimiņš šefpavārs man iemācīja vairākus knifiņus – tagad tupenīši garšo nesalīdzināmi labāk!

Šķiet, kas gan varētu būt vienkāršāk, kā izcept kartupeļus pannā. Bet nesen sapratu, ka visu mūžu esmu darījis to nepareizi.

 

Mans draugs, kulinārijas speciālists, burtiski pavēra man jaunu pasauli saistībā ar šā ēdiena pagatavošanu, atklājot vairākus knifiņus, kurus es nezināju.

Neraugoties uz šā ēdiena pagatavošanas vienkāršību un sastāvdaļu mazo skaitu, tas prasa zināšanas par niansēm un svarīgām detaļām par procesiem, kas norisinās cepšanas laikā.

“LIDL” nekavējoties pārtrauc šī produkta pārdošanu! Steidzami jāizmet vai jānodod atpakaļ veikalā

Iekārtojies ērti, tagad sniegšu tev dažus padomus, kas palīdzēs izcept tik garšīgus kartupeļus, ka visi mājinieki prasīs papildporciju. Tātad:

Kartupeļu sagriešanas veids

Kartupeļus var sagriezt sloksnēs, kvadrātos, apļos vai šķēlēs. Noteikti sagriez plāni. Ja  sagriezīsi rupji, kartupeļi apcepsies tikai no ārpuses. Rupji griezt var tikai tad, kad kartupeļus sautē.

Mazgāšana

Pirms sāc cept kartupeļus, aplej tos ar vēsu ūdeni, atstāj 10 minūtes un pēc tam rūpīgi noskalo, iespējams, vairākas reizes. Es to daru, lai noņemtu lieko cieti. Pateicoties tam, kartupeļi cepšanas laikā nepielīp pie pannas sieniņām.

Uzzināju, kā istabenes slauka putekļus, lai tas nebūtu jādara katru dienu. Izmēģināju un aizmirsu par putekļiem mājoklī

Pēc mazgāšanas kartupeļus uz brīdi noliec malā, lai tie nedaudz nožūst – tad eļļa neizšļakstīsies.

Lasi vēl: Kabači kā sēnes – vienkārši un garšīgi! Ik gadu gatavoju šo recepti vismaz trīs reizes.

Eļļas izvēle

Es parasti lietoju dezodorētu eļļu bez smaržas. Piemērota ir saulespuķu, olīvu, kukurūzas eļļa. Neiesaku cept sviestā. Būs garšīgāk, bet kartupeļi var piedegt. Ja tev patīk sviesta garša, vienkārši pievieno nelielu sviesta gabaliņu cepšanas laikā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment